Міжнародний день вафель
25 березня 2020
Ва́флі (нім. Waffel — стільники) — це тонкі, дуже пористі, а тому легкі борошняні кондитерські вироби, випечені з рідкого тіста; мають форму тонких листів або фігур із візерунчастою поверхнею. Вафлі виготовляють прямокутної, круглої форми, фігурними та у вигляді паличок, стаканчиків тощо.
Історія вафель
Предками сучасних вафель є середньовічні вафлі, які являли собою дуже тонке хрустке печиво, виготовлене у вафельниці, що складалась з двох металевих тарілок, з'єднаних петлею. Кожна з тарілок кріпилася на довгій дерев'яній ручці. Вафельницю клали на вогонь
і перевертали, щоб пропекти корж з обох боків. Примітно, що на відміну
від сучасних вафель, для виготовлення яких переважно використовується пшеничне борошно, їхні середньовічні предки випікалися з вівса або ячменю.Види вафель:
- віденські або австрійські вафлі
- бельгійські вафлі
м. Льєж |
- брюссельські вафлі - вироби квадратної форми, пухкі, посипаються цукровою пудрою, за бажанням можна додати вершки
м. Брюссель |
Бельгія на карті Європи |
- голландські вафлі - вафлі круглої форми, подаються з великою кількістю сиропу або карамелі.
Нідерланди на карті |
- американські вафлі - можуть бути як солодкими так і солоними. Начинка відповідно до смаку вафель. Начинки має бути дуже багато, як і інгрідієнтів з чких вона буде складатися.
- шведські вафлі - шведи обожнюють вафлі. Печуть їх саме сьогодні у день Благовіщення. З 18 століття стали популярні вафлі в формі сердечок.
- італійські вафлі - тоненькі, їх випікають на сковородах з особливим малюнком. Після випікання можуть звертати трубочкою та подавати з солодкими начинками.
- Гонконгські вафлі - об'ємні пупирчасті вафлі з різноманітними начинками. З'явилися в Гонконзі в 50 - х роках 20 - го ст.
Немає коментарів:
Дописати коментар